Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Vasi töltött sertéscomb


Hozzávalók: 60 dkg comb, 25 dkg dagadó, 6 ek rizs, 2 ek zsír, 1 ek liszt, 2 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 tojás, só, bors

A húst nagy szeletekre formázzuk, kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A rizst kevés zsíron megfuttatjuk, és felöntjük dupla mennyiségű sós, forró vízzel. A dagadót és az esetleg leeső húsdarabokat ledaráljuk, s a kissé kihűlt rizst belekeverjük. Az egyik hagymát apróra vágjuk, és kevés zsíron lepirítjuk.

Ezt is a húshoz adjuk a tojásokkal együtt, sózzuk, borsozzuk és az egészet jól összegyúrjuk.

A másik hagymát szintén apróra vágjuk, zsírral és vízzel összekeverjük, s egy edénybe tesszük. A tölteléket elosztjuk a hússzeleteken, majd fölcsavarjuk azokat és zsineggel körbekötjük. A lábasba tesszük a töltelékeket, és fedő alatt puhára pároljuk.

Ha puha, fedő nélkül, sütőben átpirítjuk, majd a húsokat kis időre félretesszük. A pecsenyelevet a tejföllel és a liszttel elhabarjuk, s kiforraljuk.

A húst megszabadítjuk a zsinegtől, rézsútosan felszeleteljük és a mártással leöntve tálaljuk.

Kovács Nándor receptje