Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Sárgarépaleves zöld fűszerekkel


Hozzávalók: 35 dkg sárgarépa, 3 dkg vaj v. margarin, egy csokor petrezselyemzöld, 2 ek friss zsázsa, 1/2 csokor snidling, egy csapott evőkanál liszt, 1 liter kész marhahúsleves (kockából is jó), körülbelül 5 dl tejszín, só, citromlé az ízesítéshez

A sárgarépát megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk, vagy esetleg nagyobb lukú reszelőn lereszeljük.
A petrezselymet megmossuk, finomra vágjuk, a snidlinget szintén.
A sárgarépát a petrezselyem felével és az összes snidlinggel vajban félpuhára pároljuk, liszttel meghintjük, rövid ideig pirítjuk, majd marhahúslevessel felöntjük.

A levest egészen kis lángon addig főzzük, míg a sárgarépa majdnem teljesen puha nem lesz. Ekkor sóval és citromlével ízesítjük, majd belekeverünk a levesbe 0,5 dl tejszínt. A tejszínnel a levest már nem szabad forralni.

Csészékbe töltjük és megszórjuk a maradék petrezselyemmel és a zsázsával.

Szentirmai Erzsébet

Szentirmai Erzsébet receptje