Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Ropogós sülthal


Akár egy diétás, vagy fogyókúrás étkezéshez is megfelel, ráadásul igen egészséges étel. Bármilyen tengeri halból elkészíthető.

(Easy Crispy Baked Fish)
Hozzávalók: 60 dkg halfilé, 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál citromlé, fél teáskanál só, negyed teáskanál őrölt bors, negyed teáskanál szárított kapor, 5 dl kukoricapehely

Körülbelül 20x30 centiméteres tepsit kenjen ki olvasztott vajjal. A maradék vajat keverje ki a citromlével. A sót, borsot és kaprot forgassa össze. Mártsa a tenyérnyi darabokra vágott filéket a citromos vajba, majd hintse meg a fűszerkeverékkel. Ez után nyomkodja bele a finomra tört kukoricapehelybe, hogy mindenhol alaposan betakarja a morzsalék.

Az így panírozott szeleteket fektesse egymás mellé az előkészített tepsibe. A tepsit tolja a 200 fokra előmelegített sütőbe 20-30 percre.

Ha a halfilék ropogósra sültek, azonnal tálalja.

Fordította Barna Aladár