Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Töltött szűzpecsenye 02.


Kissé macerás, de annál finomabb étel. Érdemes elkészíteni. Leginkább valami ünnepi ebédre.

Kezdjük a hentesnél. Vegyünk 2 szűzpecsenyét és fél kiló darált húst. A szűzpecsenyét szúrassuk fel, hogy otthon könnyebben dolgozhassunk.

A darált húsból készítsünk ízlésünknek megfelelő kolbászhúst só, bors, őrölt kömény, zúzott fokhagyma és pirospaprika hozzáadásával.

Ezzel a töltelékkel töltsük meg a felszúrt szüzeket. Szórjuk meg sóval, köménnyel, durvára őrölt borssal, tegyük előmelegített sütőbe, és kb. egy óra alatt süssük készre. Rizs vagy burgonyakörettel tálaljuk, bármilyen savanyúság jó hozzá.

Megjegyzés: Többféle módon is elkészítheted, a végeredmény nem fog változni.

- Készítheted úgy is, hogy a felszúrt húst kissé kitágítod, a húsdaráló kése és tárcsája helyére egy csöves töltőt szerelsz, erre húzod rá a húst, mint a belet szokták, és a darálóval töltöd-tekered bele a kolbászhúst.
- Nem akarsz tölteléket keverni, vegyél hát készen kapható nyers kolbászt, azt töltsd bele.
- Ragaszkodsz a hazai ízekhez, de nincs kedved vacakolni? Akkor szépen lapítsd ki a húst, tedd rá hosszában a tölteléket, göngyöld fel, hústűvel tűzd össze a hengert, minden más a recept szerint.