Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Fehérkolbász


Hozzávalók: 2 kg borjúhús, 2 kg sovány sertéscomb, 1 evőkanál őrölt fehérbors, 1,5 dl sovány tej, 1 teáskanál őrölt zellermag, 1,5 dl szójaszósz, 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió, 3 dkg szőlőcukor, 1 evőkanál vöröshagyma-por, 1 csokor vagdalt petrezselyem, 3 dkg őrölt mustármag

A húsokat együtt darálja át először a 1/4“-os, majd a 3/8“-os tárcsán keresztül. Adjon hozzá minden alkotóelemet, és kézzel alaposan dolgozza össze, mialatt teljesen egynemű, sima keveréket kap. Ha szükséges,, akkor evőkanállal adhat hozzá kevés jeges vizet. Ez segít, hogy a húsok krémessé keveredjenek. Kolbásztöltő segítségével töltse a krémet tisztított bélbe. Fektesse 80 fokos vízbe a kolbászt, majd hagyja benne, míg a hőfok kézmelegre csökken. Ekkor tegye át hideg vízbe pár percre.

Végül fogyasztásig tárolja hűtőszekrényben. Grillezve, főzve egyaránt kitűnő. Ínyencek áztassák tíz percig tejben, majd forgassák meg lisztben a kolbászt, végül forró olajban süssék aranybarnára.

Friss rozskenyérrel szokás kínálni.