Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Göngyölthús


Hozzávalók: 4 szelet sovány hátszín, 8 szelet bacon szalonna, 1 db vöröshagyma, 8 szál kapor, ízlés szerint mustár, só és őrölt bors, 0,6 dl olaj, 7,5 dl marhahúsleves, 1 evőkanál paradicsompüré, 0,6-0,6 dl sovány tej és főzőtejszín

Klopfolja ki a húsokat 3-4 mm vastagra. Sózza és borsozza be. Mindegyiket vékonyan kenje be egyik oldalukon a mustárral. Fektessen rájuk két-két szelet bacont, egy-egy szál kaprot, és rendezze el rajtuk a vékonyan szeletelt hagymakarikákat. Tekerje fel a húsokat, tűzze össze, vagy kötözze át azokat. Melegítse fel az olajat egy serpenyőben. Minden oldalukon pirítsa barnára a tekercseket. Öntsön alá 2,5 deci levest, és fedő alatt, gyöngyözve főzze 1,5 órán át. (Időnként fordítson rajtuk.)

Emelje ki a roládokat. A visszamaradt pecsenyeléhez öntse hozzá a maradék húslevest. Addig forralja fedő nélkül, amíg egyharmada elpárolog. Ekkor keverje bele a paradicsompürét, a tejet és a tejszínt. Fűszerezze ízlése szerint.

Folyamatosan kevergetve sűrítse be, de vigyázzon, hogy ne forrjon fel újra. Ha elkészült a mártás, tegye vissza bele a hústekercseket, és melegítse át.