Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Gulyásleves 02.


Hozzávalók: 80 dkg marhahús, 3 evőkanál vaj, 4 db közepes vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 kávéskanál pirospaprika, só, őrölt bors, 1 teáskanál köménymag, 3 kávéskanál paradicsompüré, 1 babérlevél, 8 dl víz, 5 dl marhahúsleves, 1,2 dl vörösbor, 4 db közepes burgonya

Olvassza fel a vajat, és párolja üvegesre, a finomra vágott hagymát, valamint a zúzott fokhagymát. Tegye rá a kockákra vágott húst, és pirítsa rajta barnára. Hintse meg a pirospaprikával, tegye bele a babérlevelet és a köménymagot, majd öntse fel a vízzel és a húslevessel. Forralja fel, és fedő alatt főzze 45 percen át.

Közben hámozza meg és kockázza fel a krumplit.
Adja a leveshez, és öntse hozzá a vörösborral elkevert paradicsompürét. Sózza, borsozza ízlése szerint.

Mintegy 45 perc alatt főzze készre.. Tálalás előtt a babérlevelet dobja ki.