Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Casanova csapdája


Giovanni Giacomo Casanova de Seingault (Velence, 1725. április 2. – Dux, Csehország, 1798. június 4.) velencei kalandor, író.

Casanova csapdája

Hozzávalók: 40 dkg borjúlapocka, 3 db alma, 2 dl tejszín, 1 dl fehérbor, 1 evőkanál magyaros paprikakrém, 1/2 citrom, 1 dl étolaj, 0,5 liter húsleves, 1 mokkáskanál egész kömény, só
A húst megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. Kevés hevített olajon pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a magyaros paprikakrémet, felöntjük a borral és a tejszínnel. Ízesítjük kevés szűrt citromlével, egész köménnyel, sóval. Mikor a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a meghámozott, magháztalanított és cikkekre vágott almákat. Rövid idő alatt készre főzzük.
Elkészítési idő: 60 perc

Forrás: DPG Recepttár - Hírességek és híres ételek