Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hírességek - Johann Strauss


OMLETT JOHANN STRAUSS MÓDRA

Hozzávalók: 5 dkg vaj, 3 dkg liszt, 1 dl tej, 2 evőkanál tejszín, 3 tojás, 3 dkg vaj

Mártás: 3-4 narancs, 1 evőkanál barackíz, egy diónyi vaj, 5 dkg cukor, 1-2 pohárka likőr

Elkészítése: Az 5 dkg vajat kis lángon felolvasztjuk, elkeverjük a liszttel, felöntjük a tejjel és felforraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, a tojások sárgájáját, és folyamatos keverés közben a felvert tojásfehérjét. Egy omlett sütőben vajat olvasztunk, és a masszát mindkét oldalon barnára sütjük benn. Tálba rakjuk, és apróra vágott naranccsal és narancsmártással bevonjuk.

Mártás: a narancshéjat megreszeljük, hozzáadjuk a barackízt, a narancsok levét, a vajat, a cukrot, felforraljuk, és 1-2 pohárka likőrrel elkeverjük.

Forrás: DPG Recepttár - Hírességek és híres ételek

Idősebb Johann Strauss (németül Johann Strauß Vater) (Bécs, 1804. március 14. – Bécs, 1849. szeptember 25.) osztrák zeneszerző, zeneköltő, ismert a keringőiről, valamint az általa megkomponált Radetzky-indulóról (mely Joseph Wenzel Radetzkyről lett elnevezve). Gyakran „A bécsi Orpheusz” jelzővel illetik.