Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Burgonyaleves Dia - módra


Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg burgonya, 15 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl, 1 nagyobb fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma
Fűszerek: só, bors, őrölt kömény, édes pirospaprika, babérlevél, ízlés sz. kevés majoránna, 1 ek liszt

Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, és kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon dinszteljük, majd a tűzről levéve meghintjük piros paprikával és hozzáadjuk a krumplit.

Beletesszük a fűszereket, összekeverjük, vízzel felengedjük és kb. 20-25 percig főzzük. Amikor már puhul a burgonya, hozzáadjuk a kolbászkarikákat, így főzzük tovább. Amikor már majdnem kész a leves, a tejfölben csomómentesen elkeverünk egy kanál lisztet és ezzel sűrítjük be a levest. Kb. 10 perc forralás után forrón tálaljuk.

Megjegyzés: Apu a húsvéti sonka főzőlevéből mindig szokott lefagyasztani. Ebből lehet és érdemes 1-2 kanálnyit a levesbe belefőzni, finom füstölt ízt ad a levesnek!

Elkészítési idő: kb. 45 perc