Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hírességek - Mata Hari


Mata Hari, eredeti polgári nevén Margaretha Geertruida (Grietje) Zelle (Leeuwarden 1876. augusztus 7. – 1917. Párizs október 15.) holland származású bártáncosnő. A francia hadbíróság 1917-ben a Németország számára végzett kémkedés vádjában bűnösnek találta és kivégeztette

MATA HARI CRUSTA
Hozzávalók: citromgerezd, kristálycukor, 5/10 rész Havanna rum, 3/10 rész barackpálinka, 2/10 rész narancslé, 1/2 kávéskanál porcukor, narancshéj-spirál

Elkészítése: A citromgerezdet áthajlítom kb. 1-2 cm szélesen a pohár szélén, s körben benedvesítem vele a poharat. Ezután cukorba mártom a kehely száját.
A citromlével bekent részre egyenletesen ráragad a cukor.
Az italt rázókehelyben készítem. 2-3 nagy kocka jégre ráöntöm a rumot, a pálinkát, a narancslevet, és beleteszem a cukrot. Gyorsan összerázom, és óvatosan a pohárba szűröm. Az italt narancshéj-spirállal díszítem. Szívószálat is adok mellé (idült alkoholistáknak nem szükséges szívószálat adni!)