Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Bálint csókja


Mert nem vagyok Valentin nap kedvelő, ezt a puszit átengedem a hölgyeknek.

Valentine Meringue

Hozzávalók: 3 tojássárgája, 1 mokkáskanál vanília aroma, 2-3 szem citrompótló, só, 2,4 dl porcukor, piros ételfesték, 1 l vanília fagylalt, 10 dkg eper

Szív alakú sütőformát béleljen ki sütőpapírral. A tojásfehérjéket az aromával és a porrá tört citrompótlóval, csipet sóval verje fel keményre. Lassanként adagolva forgassa bele a cukrot. Végül annyi ételszínezéket adjon hozzá, hogy szép rózsaszín legyen a hab. Simítsa a habot a formába, de csupán a forma 3/4-éig érjen a krém. 135 fokra előmelegített sütőben süsse egy órán keresztül. Zárja le a meleget, és még egy órán keresztül hagyja bent, hogy kellően kiszáradjon. A sütés és szárítás teljes ideje alatt nem szabad kinyitni a sütőt!!! Ezt követően vegye ki a formából, s ha teljesen kihűlt, akkor éles késsel vágjon három lapot belőle. Kenje meg a puhára lágyult fagylalttal, végül a tetejét díszítse az eperrel. Azonnal tálalja.

A receptet Barna Aladár fordította