Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Bálint-napi tészta


Valentine’s Day Pasta

Hozzávalók: 30 dkg spagetti, 1 evőkanál olívaolaj, 10 dkg gomba, 40 dkg apró rák, 3,6 dl pezsgő, fél teáskanál só, 1 fej vöröshagyma, 2 paradicsom, 2 dl tejföl, só, őrölt bors, 1 csokor petrezselyem, 15 dkg parmezán

A szokott módon főzze lobogó, sós vízben roppanósra a tésztát, szűrje le és tegye félre. Közben nagy lábosban melegítse fel az olajat. Párolja rajta puhára, a vékonyra szeletelt gombát. Szűrőkanállal szedje a gombát egy tányérra. Tegye a visszamaradt olajra a tisztított rákot. Pirítsa pár percet, majd öntse rá a pezsgőt. Sózza, borsozza. Ha felforrt, szedje a gomba mellé a rákot. Tegye a helyére, a finomra vágott hagymát és a meghámozott, felkockázott paradicsomot. Forralja felére a főzőlé mennyiségét. Keverjen bele 1,5 dl tejfölt. Lassú tűzön addig főzze, míg kellően besűrűsödik a mártás. Keverje hozzá a félretett gombát és a rákot.

Végül forgassa bele a főtt tésztát. Tálaláskor szórja meg reszelt sajttal és csepegtessen kis tejfölt minden adagra. 

A receptet Barna Aladár fordította