Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Waldorf-Astoria vörös bársonya


A Waldorf-Astoria szállóban született..

Waldorf-Astoria’s Red Velvet

Hozzávalók: 1,2 dl olvasztott margarin, 3,6 dl cukor, 2 tojás, 4 dkg piros ételszínezék, 2 evőkanál kakaó, 6 dl liszt, 1-1 mokkáskanál só, vanília aroma és sütőpor, 2,4 dl tejszín, 1 kávéskanál ecet

A mázhoz: 3 evőkanál liszt, 2,4 dl vaj, 1 teáskanál vanília aroma, 2,4 dl tej, cukor

A tetejére: 5 dkg darált dió

Géppel keverje habosra a zsiradékot, a cukrot és a tojást. Keverje ki az ételfestéket és a kakaót, majd adja a tojásos cukorhoz. Sózza, majd folyamatosan adagolja hozzá a lisztet, a sütőport, a tejszínt és az aromát. Végül fakanállal keverve forgassa bele az ecetet is. Süssön a tésztából két egyenlő méretű, félujjnyi vastag lapot 180 fokos sütőben. Míg a tészta sül, nagyon lassú tűzön főzze folyamatos keverés mellett a máz csomómentesre kevert összetevőit 5-6 percen át. Húzza félre a melegről, majd szobahőmérsékleten géppel verje habosra. Kenje a krémet a hideg tésztára. A tetejét szórja meg a darált dióval, végül vágja téglalap vagy háromszögformákra.

A receptet Barna Aladár fordította