Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Farsangi torta


7 tojássárgáját habosra keverünk 20 dkg kristálycukorral.
Belevegyítünk 1 evőkanálnyi rumot, 15 dkg megdarált, vegyes cukrozott gyümölcsöt, a 7 tojás keményre vert habját, és 10 dkg hámozott darált mandulát. Kikent formában két lapot sütünk belőle.

Másnap megtöltjük a következő töltelékkel: 4 tojássárgájából, 12 dkg porcukorból, 15 dkg csokoládéból, 15 dkg darált mandulából, 15 dkg darált vegyes cukrozott gyümölcsből, gőzön krémet főzünk.

Levéve belevegyítünk 20 dkg habosra kavart vajat, majd szitán átpasszírozzuk. A torta tetejét és oldalát is ezzel a krémmel vonjuk be. Végül pedig 3 dl cukrozott tejszínhabbal beboríthatjuk és idomítózacskó segítségével, kis habrózsákkal is díszíthetjük a tetejét.