Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Tejfölös szűzsült


A szűzpecsenyét lehártyázom, megtűzdelem sós fokhagymában megforgatott, főtt császárszalonnával. Serpenyőben 2 evőkanál olajat forrósítok, körbesütöm rajta a húst. Szórok mellé egy karikára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és egy felszeletelt hagymát. Dobok mellé egy babérlevelet, egy szegfűborsot. Fedő alatt, időnként kevés forró vizet aláöntve, megpárolom a húst.

Amikor elkészült, tálra teszem, letakarom. A zöldséghez tejfölt teszek, átkeverem, fél citrom levét belefacsarom.

Apróra megvágok 5 szem kapribogyót, belekeverem. Kiszedem a babérlevelet, szegfűborsot, botmixerrel krémesítem a mártást.
Őrölök bele kevés fehérborsot, és egy teáskanál finomra vágott petrezselyemzölddel színezem.

A megpihent húst felszeletelem, elrendezem a tálon, a mártással megöntözöm. Jöhet mellé nokedli, makaróni, rizs és saláta.

Kendéné Toma Mária (Mária anyók@) receptje