Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Dinsztelt káposzta


Hozzávalók: 1/2 kg fejes káposzta V-gyalun vékonyra vágva, 1 közepes fej vöröshagyma, 2-3 ek étolaj, 1 evőkanál citromlé, só, 2-3 kávéskanál kristálycukor, őrölt bors, őrölt kömény

Az olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a káposztát. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk az őrölt köménymagot és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk. Amikor megpuhult, kis citromlével, vagy ecettel megsavanyítjuk, levesszük a fedőt, majd amikor elfőtte a levét, meghintjük a cukorral. A cukor karamellizálódik, ettől a káposztának szép barna színe lesz.
Vigyázzunk, hogy ne égjen le, kis lángon, többszöri kavarással készre főzzük.

Köretként, vagy savanyúságként húsételek, sültek mellé kínáljuk.