Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Fehér hegy torta



Tészta: 12 dkg liszt, 4 tojássárgája, 10 dkg cukor, 4 tojásfehérje, sütőpor

A lisztet a tojássárgákkal és a sütőporra összekeverjük, a tojásfehérjét a cukorral felverjük, majd az összes hozzávalót elkeverve, kikent, lisztezett tepsibe öntjük és megsütjük (mintha közönséges piskótatésztát sütnél).

Ha kész a tészta, utána szétcsipkedni. (Én kockacukornyi darabokra vágtam).

Krém: 3 egész tojás, 15 dkg cukor, 1/2 tábla Katica csoki, 1 dl tej, 25 dkg Ráma margarin.

A Rámát habosra keverjük, tojásokat, a cukrot kikeverjük habosra, majd a tejjel, és az apró darabokra tört csokival összeforraljuk. Vigyázat! Gyorsan köt! Ha a csoki elolvadt, a két masszát összekeverjük. A banánokat felkarikázzuk. Az összes hozzávalót egy edényben összekeverjük, kissé lenyomkodjuk (Erre a célra egy gömbölyű fémtálat használtam). Irány a hűtő! Ha megkötött, egy tortás-tálra borítjuk. (A fémtálat forró vízbe nyomtam kb. 20 másodpercre, gyönyörűen ki lehetett borítani!)
2 cs tejszínporból tejszínhabot készíteni, és a tetejére rákenni, nem kell simára. (Itt is módosítottam keveset a recepten, mert a habot kanállal csak rácsapkodtam így aztán igazi hegy-formája lett.)

Végül kevés csokit ráfolyatni. (Mivel lusta voltam a maradék tejcsokit felolvasztani, inkább egy szűrőbe kakaóport raktam, és ráhintettem a tetejére.)

Már a kinézete is fantasztikus volt! Pár órára ismét irány a hűtő. Ebéd után került az asztalra, aztán már csak az üres tálca maradt.

Megjegyzés: A krém kicsit édeskés, aki nem szereti édesen, szórjon még a krémbe egy jó maréknyi pincés meggyet is. Ha pedig valaki Tiramisu ízekre is vágyakozik, a tésztakockákat 1-2 deci feketekávéval is meglocsolhatja. Semmit nem rontanak az élvezeten!