Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Csirkecsíkok Sztroganoff módra


Csirkecsíkok Sztroganoff módra

Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 15 dkg gomba, 30 dkg csirkemell filé, só, bors, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál vaj, 2 evőkanál olaj, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, fél teáskanál magos mustár, 1-2 darab csemegeuborka

Az újhagymát karikára, a gombát szeletekre, a csirkemellet csíkokra vágom. A csirkecsíkokat megsózom, borsozom, és kevés liszttel megszórom. Forró olajban halványpirosra kapatom. Kiszedem a serpenyőből és a megmaradt olajon megpirítom a hagymát, majd a gombát. Közben a mártáshoz összekeverem a tejfölt, a tejszínt meg a magos mustárt, valamint a csemegeuborka-szeleteket. A megpárolt gombához adjuk a mártást, majd beleteszem a csirkemell-csíkokat és 5 perc alatt készre főzőm.