Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Mozart- szelet


Hozzávalók: 10 dkg dió,10 dkg cukor, 20 dkg vaj, 26 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 1 tojás

Töltelékhez: 15 dkg vaj 15 dkg cukor,10 dkg dió, 1 kis pohár rum

Elkészítés: 10 deka diót őrölten, 10 deka cukrot, 20 deka vajat, 26 deka liszttel kevert fél csomag sütőport és 1 egész tojást deszkán jól összegyúrunk, azután vajazott, lisztezett tepsibe szép világosra sütjük. Sütés után a tésztát kétfelé vágjuk s megkenve a következő töltelékkel egymásra helyezzük.

Töltelék: 15 deka vajat 15 deka cukorral habosra keverünk, azután 10 deka darált diót és 1 kis pohárka rumot adunk hozzá. A süteményt hosszú szeletekre vágva cukrozott fél dióbéllel díszítjük.