Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Szűzérmék - ahogy Petőfi szereti


Az előhűtött vajastésztát vékonyra kinyújtjuk. A megmosott parajleveleket, enyhén sós vízben leforrázzuk, majd kihűtjük. A szűzpecsenyéket bevonjuk a gombapéppel, betakarjuk a parajlevelekkel, majd a tésztával beburkoljuk. A tészta végeit egymásba dolgozzuk, jól lezárjuk. Sütő tepsibe téve megkenjük felvert tojásokkal, tetejét megszurkáljuk villával (hogy a tészta alatt képződő gőz eltávozhasson) majd 180 fokon 20-25 percig sütjük. Picit pihentetjük, majd kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Vörösboros barnamártást kínálunk hozzá.

Különböző zöldségköretekkel tálaljuk.

Elkészítési idő: 70 perc