Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Csokoládékrém


(Mousse au chocolat)

Hozzávalók: 20 dkg keserű étcsokoládé, 5 tojás

Elkészítése: A csokoládét darabokra törtjük, és gőzön vagy mikrohullámú sütőben megolvasztjuk, majd simára keverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a sárgájukat. Belecsorgatjuk az olvasztott csokoládét, és evőkanállal óvatosan összekeverjük, nehogy a hab összetörjön. 5-6 kis kerek porcelán- vagy üvegtálkába töltjük, és egy napra a hűtőszekrénybe tesszük.

Az állás során a hab összeroskad, és így kapunk sűrű, finom krémet.

Sose tálaljuk a készítés napján!

A recept Márai Sándorhoz kötődik, egyik kedvence volt.

Márai Sándor, eredeti nevén Grosschmid Sándor (Kassa, 1900. április 11. – San Diego, Kalifornia, 1989. február 22.) író, költő, újságíró.