Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Búbos pulykapecsenye


Hozzávalók: 1 kg pulykamell-filé, 30 dkg szeletelt gomba, 1 hagyma, 1 doboz liba, vagy kacsa-májkrém, 5 dl főzőtejszín, 20-30 dkg füstölt sajt lereszelve, só, bors.

Elkészítés: A hússzeleteket sózom, borsozom, aztán olajon, mindkét oldalukon halványpirosra sütöm, félreteszem.

A húsok szaftján a hagymát ledinsztelem, hozzákeverem a gombát, sózom, borsozom, zsírjára sütöm. Egy tepsit kikenek, belerakom a hússzeleteket, ezekre halmozom a ragut, a ragu közepébe pedig egy kávéskanálnyi májkrémet teszek.

Ráöntöm a tejszínt, lefóliázom, és jó félórára előmelegített sütőbe rakom. Kiszedem, leveszem a fóliát, rászórom a reszelt sajtot, majd annyi időre rakom vissza sütőbe, hogy a sajt a szeletekre olvadjon.

Habosra kevert krumplipürével tálalom.