Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Szegedi halászlé


Ehhez a halak legszélesebb választéka használható fel. A legjobb a ponty, a csuka, a keszeg, vagy a harcsa – lehetőleg vegyesen. A megfelelően megtisztított, alaposan megmosott, majd nagyobbakra vágott haldarabokat egyenként dörzsölje be sóval. (Egy órára tegye félre azokat.) Vagdaljon fel finomra 6-7 fej vöröshagymát. Rétegezze nagyobb fazékba a hagymát és a haldarabokat. Hintse meg a tetejét két evőkanál pirospaprikával. Annyi vizet öntsön rá, hogy kétujjnyira ellepje. Lassú tűzön, gyöngyözve főzze két órán keresztül. Nem szabad megkeverni! Időnként a fazekat óvatosan megmozgatva rázzon a levesen egyet-egyet.

Forrás: Horthy Miklósné szakácskönyve

Fordította Barna Aladár