Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Göngyölt húsgombócok


Hozzávalók: 1/2 kg darált hús (fele sertés, fele egyéb), 20 dkg reszelt sajt, 20 dkg füstölt hús, juliennere vágva, 20 dkg savanyú uborka apróbb kockára vágva, fokhagyma, só, bors, ízlés szerint, pirospaprika, 1-2 zsemlye, 1-2 tojás, 2 cs. bacon szalonna.

Elkészítése: A hozzávalókat a reszelt sajt felével és a beáztatott zsemlyékkel összekeverjük, diónál kissé nagyobb gombócokat formálunk, és a gombócokat egy-egy fél szelet szalonnába göngyöljük. A gombócokat kikent tepsibe rakjuk, és a szalonna megpirulásáig sütjük. Rászórjuk a megmaradt sajtot, majd a sütőbe visszarakva rápirítjuk. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.

A keveréket ajánlatos kissé túlfűszerezni, hogy sütés után is kijöjjenek az ízek.