Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Rafael-saláta


Hozzávalók: 40 dkg friss uborka, 1 csomó hónapos retek, 2 dl majonéz, 1 fej saláta, 2 db főtt kemény tojás, fél citrom, 2 dkg cukor, 1 csomó metélőhagyma (snidling) vagy kávéskanálnyi reszelt vöröshagyma, pirospaprika, só

Az uborkát meghámozzuk, legyaluljuk, és megsózzuk a vékony szeletekre vágott, hámozatlan retkekkel együtt. Körülbelül fél óra múlva kicsavarjuk. A majonézbe először belekeverjük a pirospaprikát, majd az uborkát a retekkel és a hagymával, valamint a fejes saláta vékony metéltre vágott belsejét. Utána az egészet cukorral és citrommal ízesítjük.
A salátástálat kibéleljük salátalevelekkel, és szépen eligazítjuk rajta az elkészített vegyes salátát. 

Tetejét a negyedekbe vágott tojásokkal és retekszeletekkel díszítjük.

Almási Edina