Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Horthy diós


Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 15 dkg margarin, 2+1 tojássárgája, 3 ek porcukor, pici só, 2 dkg élesztő, 1 dl langyos tej, 1 kockacukor.

Töltelék: 20 dkg darált dió, 22 dkg cukor, 3 tojás felvert habja 3 dkg kakaópor

Az élesztőt felfuttatjuk, a hozzávalókból 2 tojássárgával kelt-tésztát gyúrunk, kb. 1 órát kelni hagyjuk.

Elfelezzük a tésztát, két kisebb téglalapot nyújtunk belőlük (kb. 25X35 cm).

Elkészítjük a tölteléket: a darált-diót, cukrot, kakaóport összekeverjük, majd lazán hozzáadjuk a tojások felvert habját.

A tölteléket is elfelezzük, majd megtöltjük egyenként a tésztákat ugyanúgy, mint a rétesnél. Feltekerjük, ujjnyi vastag szeletekre felvágjuk, a közepénél hosszában kicsit megnyomjuk.

Megkenjük a maradék tojássárgájával, és előmelegített sütőben, pirosra sütjük.