Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Nádibetyár pecsenye


Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet sovány sertéscomb vagy slussz, fél kg darált marhahús, 10 dkg gomba, füstölt szalonna, pirospaprika, fokhagyma, őrölt koriander, só, 1 hagyma

Kiverjük a hússzeleteket. A darált húst összekeverjük sóval, borssal, pirospaprikával, őrölt korianderrel, szétnyomott fokhagymával ízlés szerint. Ezzel a töltelékkel megkenjük a hússzeleteket úgy, hogy a szélek szabadon maradjanak.

A töltelékre felszeletelt gombát és vékony hagymakarikákat teszünk. Felcsavarjuk a hússzeleteket, két végét behajtjuk, megtűzzük, és egy-egy vékony füstölt szalonna szeletet tekerünk mindegyikre.
Tepsibe vagy tűzálló edény fedelébe téve, előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt pirosra sütjük.

Gombamártással és hasábburgonyával tálalhatjuk.