Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Rakott csirke


Hozzávalók: 5-6 egész csirkecomb, 1/2 kg szárny, krumpli, 10 dkg Ráma, zsemlyemorzsa, só, bors, majoranna, 1 dl tej, 3-4 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt (el is maradhat).

Elkészítés: Egy nagyobb tepsi alját rámával, vagy pecsenyezsírral kikenjük, és megszórjuk morzsával. A krumplit meghámozzuk és felkarikázzuk, majd lerakunk egy réteget. Sózzuk, borsozzuk, esetleg ételízesítővel és granulált fokhagymával is meghintjük. Aki szereti a majoránnát, teáskanálnyit hinthet rá.

Újabb réteg krumpli következik, természetesen ez is fűszerezve. A szárnyakat, combokat feldaraboljuk, sóval, borssal esetleg még majoránnával ízesítjük és lerakjuk a burgonya tetejére, a húsok közé kiskanálnyi rámadarabokat szórunk. Újabb 2 réteg krumpli következik szintén fűszerezve, rá a maradék Ráma felolvasztva. A tejet összekeverem a tejföllel, és a tetejére öntöm.

Mehet a sütőbe. Ha már minden megpuhult, rászórom a sajtot, és pár percre visszateszem a sütőbe.