Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Sertésborda erdészlány módra


Hozzávalók: 5 szelet rövidkaraj, 5 dkg margarin a 1 kg mirelit zöldborsó, 30 dkg gomba, só, bors, 1 púpozott evőkanál liszt

A hússzeleteket vékonyra kiverem, sóval, borssal megszórom, és a margarinon mindkét oldalát pirosra sütöm. A hússzeleteket forró tányérra szedem ki, és melegen tartom. A visszamaradt zsiradékban kevés sóval, csipet cukorral megpárolom a megmosott zöldborsót, és amikor már majdnem puha, hozzáadom a megtisztított, felszeletelt gombát. Sóval, borssal fűszerezem, és teljesen puhára párolom. Zsírjára lesütöm, megszórom liszttel, kevés vízzel felengedem, és kiforralom.

Tálaláskor a gombás borsót a húsra merem, vágott petrezselyemzölddel megszórom.

Párolt rizzsel körítem.