Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Rakott pulykamell szeletek - gombamártással


Hozzávalók: személyenként két szelet pulykamell, 1-1 gerezd fokhagyma, vaj, vagy Ráma, liszt és tojás a panírozáshoz, 2-3 dkg reszelt sajt, 2-3 gomba, tejföl, baromfi fűszerkeverék.

Elkészítés: A pulykamellet előző este alaposan kiverjük, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, másnap reggelig hűtőszekrényben tartjuk.

Másnap egy jénai tálat alaposan kivajazunk, a hússzeleteket lisztbe majd tojásba forgatjuk, a tál aljára rakjuk. Meghintjük finomra zúzott fokhagymával, felszeletelt (én tojásszeletelőt használok) gombával, reszelt sajttal. A rétegezést addig folytatjuk, míg a hozzávalók el nem fogynak.

A tetejét reszelt sajttal elkevert tejföllel bevonjuk, majd kb. 1 óra alatt készre sütjük. Ha vajkockákat is szórunk a rétegek közé, akkor szaftosabb lesz.

Arra vigyázzunk, hogy a rétegek összvastagsága 10 cm-nél ne legyen több! Inkább 5-6 cm.

Míg sül, elkészítjük a mártást és krumplipürét.