Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Citromos bárányborda görög módra



Hozzávalók: személyenként 3 db csontos bárányborda-szelet, 1 dl olaj, 2 citrom, 1 mokkáskanál szárított szurokfű, 1 csokor petrezselyem, só, bors

A megmosott, lecsepegtetett bordákat verjük ki egy kissé és kenjük be a páccal. A pácot az olajból, citromléből, a szurokfűből, a sóból, borsból keverjük ki. A bordákat érdemes a pácban érlelni egy éjszakán át.

A bordákat süssük meg grillsütőben, ha jó az idő, akkor faszénparázson, roston a szabadban. Sütés közben kenegessük a páclével, forgassuk meg gyakran, süssük pirosra.

Frissen a legfinomabb, citromkarikákkal, petrezselyemmel tálalva, párolt zöldségekkel, pirított burgonyával körítve.