Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Déligyümölcs-saláta



Hozzávalók 10 személyre: 1 kg tisztított déligyümölcs vegyesen (narancs, mandarin, banán, kivi stb., héjastól kb. másfél kg), 2 dl joghurt, 1 dl narancsszörp, 1 dl narancslikőr vagy Triple sec, 1 teáskanál reszelt narancshéj, a díszítéshez 2 dl tejszínből vert kemény hab

Előkészítés: 1 narancs héját finom reszelőn lereszelek, de ügyelek arra, hogy csak a sárga héja kerüljön a reszelékbe. A gyümölcsöket meghámozom, és kis kockákra vágom. Mély tálba teszem. A narancsszörpöt a narancslikőrrel, a joghurttal és a narancshéjjal összekeverem.

Elkészítése: a gyümölcsökre rálocsolom a joghurtos öntetet és összekeverem. A tetejét szépen feldíszítem és hűtve kínálom.