Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Tortellini húsos-zöldborsós raguval


Hozzávalók: 1 zacskó (500 g) sajtos tortellini (lehet tartós is), 1 közepes fej hagyma, 30 dkg darált hús (sertés, de lehet apróra vágott csirke is), 50 dkg gomba, 1 fél doboz zöldborsókonzerv (kb. 50 ml), 2 dl tejszín, 1 ek liszt, 2 ek olaj.
Fűszerek: só, bors, oregánó, bazsalikom, kakukkfű, friss petrezselyem, 2 kiskanálnyi édes piros paprika.

Elkészítés: A hagymát finomra vágom, 2 ek olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a darált húst és fehéredésig együtt sütöm őket. Belekeverem a piros paprikát, és a fűszereket, majd felöntöm 1-2 dl vízzel.

Hozzáadom a megtisztított és cikkekre vágott gombát és kb. 15-20 percig együtt főzöm őket. Amikor már megpuhult a gomba, felöntöm 2 dl tejjel és ízlés szerint tovább fűszerezve kb. 15-20 percig tovább főzöm.

A tejszínbe csomómentesen elkeverek 1-2 ek lisztet, besűrűsítem vele a ragut, hozzáadom a lecsepegtetett zöldborsót és további 5-10 perc alatt készre főzőm.

Közben egy nagy lábasban vizet teszek fel főni - kevés sóval és olajjal – majd a forrásban lévő vízbe beleteszem a tortellinit és puhára főzöm.

Tálalás: A tányérra szedjük a tortellinit, ráteszünk egy merőkanál ragut és friss, apróra vágott petrezselyemmel díszítem a tetejét.

Elkészítési idő: kb. 1 óra