Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hawaii kókuszos csirke


Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 1/2 teáskanál fehér bors, só, 2 teáskanál édesnemes paprika, 2 tojás, 8 evőkanál kókuszreszelék, 6 evőkanál vaj, 1/2 doboz ananász körszelet, 1 narancs, 20 dkg főtt rizs, 10 dkg mazsola

Elkészítése: Fűszerezzük sóval, borssal a kettévágott csirkecombokat, majd jól elkevert tojásos-kókuszos masszában hempergessük meg. Olvasszuk föl a vajat, tegyük rá a panírozott combokat, és szorosan lefedve süssük ki. A mazsolát áztassuk be kevés langyos vízbe, majd ha jól megduzzadt, forró vajon futtassuk meg, keverjük össze a főtt rizzsel, és adjuk a csirkecombok mellé kísérőnek.

Díszítsük a tálat narancskockákkal és ananász körszeletekkel.