Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Csirkemell kecskesajttal töltve


Hozzávalók: 4 db csirkemell, só, törött fehér bors, 16 dkg kecskesajt, Provence-i fűszerkeverék, 1 db tojás sárgája, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 12 vékony szelet angolszalonna, olaj, 25 dkg paradicsom, 2 dl tyúkhúsleves - lehet kockából is -, 2 evőkanál sima liszt, borsikafű

Elkészítése: A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, s a vastagabb részénél éles hegyes késsel nyílást vágunk, majd kívül-belül besózzuk és megszórjuk törött fehér borssal. A kecskesajt felét apró kockákra vágjuk, összekeverjük a Provence-i fűszerkeverékkel, a tojássárgájával és a zsemlemorzsával, azután megtöltjük vele a csirkemell-filét.

A nyílást hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük, s darabonként angolszalonna-szeletekbe csomagoljuk, és forró olajon minden oldalról négy percig sütjük.
Később a mellérakott félbevágott paradicsomokkal még két percig pirítjuk. Azután a húst kiszedjük, s a visszamaradt levet megszórjuk sima liszttel, s állandóan kevergetve megpirítjuk, majd felöntjük forró húslevessel, s belerakjuk a maradék sajtot és alaposan összeforraljuk.

Tálaláskor ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk és megízesítjük a borsikafűvel.