Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Spenóttal töltött sült krumpli


Hozzávalók: 6 db nagyobb krumpli, 30 dkg friss spenót, olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, só, törött bors, 2 dkg vaj, 20 dkg kemény sajt - Gouda

Elkészítése: Az alaposan megmosott krumplit tepsire rakjuk, és előmelegített sütőben körülbelül negyven percig sütjük.

Közben a spenótot megmossuk és összevágjuk, s felhevített olajon az apróra vágott fokhagymával kicsit megdinszteljük, azután megsózzuk és megborsozzuk, s tovább pároljuk.

A megsült krumplik tetejét - körülbelül az egyharmadát - levágjuk, a belsejüket kiskanállal kiszedjük, s hozzákeverjük a spenóthoz, ízlés szerint megsózzuk és megtöltjük vele a krumplikat.

A maradék tölteléket kivajazott sütőtálba simítjuk, s rárakjuk a durvára reszelt sajttal megszórt töltött krumplikat, s előmelegített sütőben készre sütjük.