Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Pulykahússaláta


Hozzávalók: 20 dkg pulykamell, só, őrölt fehér bors, olaj, 1 fej saláta, 1 piros húsú paprika, 10 dkg ananászkompót, 1 fej vöröshagyma, citromlé, 1 kiskanál szójamártás, csipetnyi Cayenne bors, őrölt gyömbér

Elkészítése: A megmosott húst szárazra töröljük, besózzuk és megborsozzuk, s felhevített olajon aranysárgára sütjük. Azután kihűtjük, és metéltre vágjuk. A salátát tálba tépkedjük, hozzátesszük a metéltre vágott paprikát és a feldarabolt ananászt meg a vékony karikákra vágott vöröshagymát, s összekeverjük.

Később három evőkanál olajat citromlével és szójamártással alaposan összekeverünk, megsózzuk, megszórjuk Cayenne borssal és gyömbérrel, s az előkészített salátára öntjük, azután hozzákeverjük a húst, kicsit érleljük, majd tálaljuk.