Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Fodros kel kolbásszal


Hozzávalók: 1,2 kg fodros kel, 1 kg burgonya, szükség szerint tej, só és őrölt bors, 45 dkg füstölt kolbász, 4 evőkanál zsiradék

A megtisztított, megmosott és lecsepegtetett fodros kelt vagdalja nagyon finomra. Kevés sós vízben 40 percen át főzze. Adja hozzá a meghámozott és kis kockákra darabolt krumplit, valamint a kolbászt. Fűszerezze ízlése szerint. Szükség esetén kevés vizet öntsön alá. Fél óra alatt főzze készre. Emelje ki egy lábosba a kolbászt, és kevés tejben forralja át, végül felkarikázva tegye vissza a káposztába.

Akkor igazi, ha a krumpli szinte szétfő.
(Kimondottan téli étel. A hollandok azt vallják, hogy: „Sose egyél fodros kelt, mielőtt a fagy meg nem csípi.”)