Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Rakott krumpli


Hozzávalók: 2 kg krumpli, 8-10 főtt tojás, 1 szál csípősebb lecsókolbász, 1 szál füstölt kolbász, 1 dl tej, fél l sűrű tejföl, étolaj, pirospaprika, só, morzsa.

A krumplit és a tojásokat megfőzöm, meghámozom, tojásszeletelővel egyforma karikákra vágom. A kolbászokat megnyúzom és karikára vágom. A tejet a tejföllel összekeverem, az olajat felmelegítem, és belekeverem a pirospaprikát.

A tepsit kiolajozom, megszórom morzsával. Lerakok egy réteg krumplit, sózom, és meglocsolom a paprikás olajjal. A kolbászkarikákat összekeverem, és egy réteget a krumplira rakok, majd erre kerülnek a tojáskarikák. Addig rétegezek, míg a hozzávalók el nem fogynak. Legfölülre egy réteg krumpli kerül. Ráöntöm a maradék olajat, a tejfölt, lefóliázom, és az előmelegített sütőbe rakom. 

Amikor már majdnem kész, leszedem a fóliát, és a tetejét szép pirosra sütöm.