Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Grízpuding ribizli öntettel


Hozzávalók: A pudinghoz: 1 l tej, ízlés szerint vanília aroma, 1,6 dl búzadara, 2 teáskanál liszt, 0,6 dl cukor, csipet só, 1,5 evőkanál vaj, 1 tojás
A mártáshoz: ribizli lekvár, 2 citrom leve, 1 dl forró víz

A mártáshoz valókat géppel keverje habosra, majd szobahőmérsékleten tegye félre. Forralja fel a tejet a vanília aromával. Húzza félre a melegről, majd folyamatosan keverve lassan adagolja bele a száraz összetevők keverékét. Dolgozza csomómentesre, és tegye vissza az alacsony hőfokú melegre. Forgassa egybe a vajjal és a tojássárgájával. Vegye félre, és hagyja kézmelegre hűlni. Végül a keményre felvert tojáshabot forgassa bele. Simítsa formába, és tegye hűtőszekrénybe.

Kínáláskor tányérra borítva és a mártással leöntve tálalja.