Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Cézár-saláta 03.


Hozzávalók: 2 evőkanál majonéz, 5 centinyi szardellapaszta, 2 evőkanál olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 2 teáskanálecet, 5 dkg füstölt sajt, 2 saláta levél, 2 kemény tojás, 10 dkg főtt hús

A majonézt, a szardellát és az olívaolajat alaposan keverje össze. Nyomja bele a fokhagymát, majd folyamatos keverés mellett az ecetet is oldja fel benne. Egy salátástál aljára tépkedje bele a salátaleveleket. Öntse rá a kikevert öntetet. Erre tegye rá a felvagdalt és egybeforgatott tojást és húst. Szórja meg a reszelt sajttal. Fogyasztás előtt hűtőszekrényben pihentesse legalább 30 percet.