Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Burek


Hozzávalók:
A tésztához: 30 dkg búzadara, 20 dkg liszt, só
A töltelékhez: 25 dkg báránycomb, 25 dkg spenót, 1 vöröshagyma, 4 tojás, 3 evőkanál vaj, 1/2 teáskanál fahéj, csipetnyi fekete bors, só, olaj a sütéshez

Elkészítése: Keverjük össze a lisztet, darát és sót, öntsük fel vízzel úgy, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen. Hagyjuk pihenni 25-30 percig. A bárányhúst daráljuk le és tegyük a vajban üvegesre párolt, apróra vágott vöröshagymára. Öntsük fel kevés vízzel és pároljuk meg. Vagdaljuk össze a spenótot és adjuk a már puha húshoz. Fűszerezzük fahéjjal, sóval, borssal, majd keverjük bele a tojásokat. Süssük ki kevés olajon a lepényeket, tegyünk közepükbe bőven a húsos masszából, majd göngyölve tálaljuk.