Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Fahéjas csirkemell


Hozzávalók: 4 db csirkemell filé, 1 evőkanál őrölt fahéj, ízlés szerint só és őrölt bors, 2 nagyobb burgonya, 0,6 dl olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 db zöldpaprika, 1 zöldcitrom leve, 5 dkg vaj, 1 db ananász

Elkészítése: A meghámozott és hasábokra darabolt burgonyát forgassa meg sóban és borsban. Rendezze el a kiolajozott tepsiben, majd a 200 fokra előmelegített sütőben lefedve süsse félig puhára. Közben a kissé kiveregetett mellfiléket hintse meg sóval, őrölt borssal és fahéjjal. Fektesse a szeleteket a burgonyára. Szórja rá a finomra vagdalt hagymát, a zúzott fokhagymát és az apróra kockázott paprikát. Locsolja meg a citromlével, majd néhány vajdarabkát tegyen legfölülre. Fólia alatt süsse 30 percig, végül a sütőből kivéve, 10 perc pihentetést követően óvatosan forgassa át az ételt. Ananászkarikákkal díszítve, forrón tálalja,

Fordította Barna Aladár