Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

"Ál" kovászos uborka


Hozzávalók: alaplé (akár a hordós, akár a közönséges uborkasaláta leve, vagyis só, cukor, ecet és víz), a már megszokott fűszerek (koriander, mustármag, bors, stb.) valamint a szokott zöldfűszerek (kapor, torma, meggyfalevél, stb.) továbbá akkora uborkák, amiket eddig csak kovászos uborkának, vagy salátának használtunk (10-15 cm)

Elkészítjük az alaplét, beledobjuk a fűszereket és felforraljuk. Közben az uborkákat alaposan megmossuk, és hosszában negyedeljük, pont úgy, mint ahogy a kovászolni szánt uborkát. A lét 10-15 percig forraljuk, a negyedelt uborkákat berakjuk a főzőlébe, és megvárjuk, míg a lé teljesen kihűl. Az üvegek aljára rakhatunk még zöldfűszereket, rá az uborkákat és feltöltjük a lével. Hűtőben tartjuk!

Ha reggel elkészíted, estére már fogyasztható is.

Tartósító nem kell hozzá, ugyanis nem ér rá megromlani.