Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Sajtos tekercsek 01.


Hozzávalók: 3 dkg vaj, 2 evőkanál sima liszt, 2,5 dl tej, 1 kiskanál Worcester-mártás, só, őrölt fehér bors, 25 dkg kemény sajt, snidling, 30 dkg mélyhűtött leveles tészta, 1 db piros húsú paprika, 2 db egész tojás, 8 vékony szelet gépsonka

Elkészítése: A lisztet a vajon megpirítjuk, felöntjük tejjel, majd hozzátesszük a Worcester-mártást, megsózzuk, megborsozzuk, és kevergetve takaréklángon öt percig főzzük.

Közben a sajtot durvára reszeljük, és a finomra vágott snidlinggel a kihűlt mártásba keverjük. Azután a kiolvasztott leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán vékonyra sodorjuk, és tizennégyszer tizennégy centis négyszögletűre vágjuk.

Minden négyzet közepét megkenjük felvert tojássárgájával, rátesszük a sonkaszeletet, megkenjük sajtos besamelmártással, és megszórjuk metéltre vágott paprikával.
A négyzetek széleit megkenjük felvert tojásfehérjével és feltekerjük, majd a végeit villával lenyomkodjuk.

Végül sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és hideg helyen tíz percig pihentetjük. Végül a tekercseket megkenjük sós felvert tojással, és előmelegített sütőben 200°C-on megsütjük.