Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Zöldséges marhacomb


Hozzávalók: 70 dkg marhacomb, só, törött bors, olaj, 1,5 dkg vöröshagyma, 1,5 dl fehérbor, 1,5 dl zöldséglé, 1 kisebb karfiol, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg karalábé, 2 gerezd fokhagyma, zöldpetrezselyem

Elkészítése: A megmosott húst szárazra töröljük, és kockákra vágjuk, azután besózzuk és megborsozzuk.

Az apróra vágott hagymát felhevített olajon megfuttatjuk, azután a húst fehéredésig pirítjuk rajta, majd felöntjük borral és egy kevés zöldséglével, s takaréklángon kb. negyven percig pároljuk. Közben a karfiolt rózsáira szedjük, a répát és a karalábét vékony metéltre vágjuk, s az apróra vágott fokhagymával együtt a húshoz keverjük, és felöntjük a maradék zöldséglével.

Az egészet puhára pároljuk, és végül megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel.