Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Grillezett csirkenyárs


Hozzávalók: 4 db csirkemell filé, 2 gerezd fokhagyma, 0,9 dl zöldcitrom leve, 45 dkg marha hátszín, 25 dkg csípős kolbász, 30 dkg gomba
Szükség szerint: olaj, só, bors

Elkészítése: A csirke- és marhahúst vágja 3-4 centis, egyenlő méretű kockákra. Tegye keverőtálba. Forgassa össze a zúzott fokhagymával és ízlése szerint adagolt fűszerekkel. Locsolja meg a citromlével, majd letakarva tegye legalább négy órára hűtőszekrénybe. Közben többször forgassa át. A megtisztított gombát kockázza fel. Olajozza be a nyársakat. Felváltva tűzze rá a csirkehúst, a gombát, a kolbász karikákat és a marhahúst. Az elkészült nyársakat kenje le olajjal, hintse meg a fűszerekkel. Végül a parázsló tűz felett elhelyezett grillrácson rendszeresen megforgatva, süsse ropogós pirosra. Tálaláskor a nyársról lehúzva, friss zöldség-, vagy gyümölcssalátával adja asztalra.