Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Sonkás sajtos spárgaleves


Hozzávalók: 50 dkg friss vagy 35 dkg konzervspárga, 10 dkg gépsonka, 4 dkg vaj, 8 dl zöldséglé. só, törött fehér bors, 2 evőkanál citromlé, 10 dkg kemény sajt, zöldpetrezselyem

Elkészítése: A spárgát megmossuk, meghámozzuk, az alsó végét levágjuk és kisebb darabokra, a sonkát hasábokra vágjuk. Azután a spárgát olvasztott vajon legalább hat percig kis lángon pirítjuk, azután hozzátesszük a sonkát, majd felöntjük forró zöldséglével, megsózzuk és megborsozzuk, s ízesítjük citromlével.

Közvetlenül a tálalás előtt belekeverjük a forró kész levesbe az apró kockákra vágott kemény sajtot és a finomra vágott zöldpetrezselymet, s máris tálaljuk.