Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Sárgarépaleves 02.


Hozzávalók: 40 dkg sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg vaj, 7 dl víz, 2 dl tejszín, 2 dl zöldséglé, só, Cayenne bors, pici cukor, 4 evőkanál sűrű tejföl

Elkészítése: A megtisztított, megmosott sárgarépát felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk és vajon megfuttatjuk, s hozzátesszük a répát, azután kicsit megpirítjuk, s felöntjük vízzel, zöldséglével és tejszínnel, majd együtt puhára főzzük. Később mixerbe tesszük, megsózzuk, megcukrozzuk, megborsozzuk és szétmixeljük. Azután tányérokba rakjuk, s minden tányérba egy kanál tejfölt teszünk, és egy csipetnyi Cayenne borsot szórunk.